Followers

Monday, 24 March 2014

Resepi Kek Batik

Assalammualaikum semua and selamat petang !!
Hari ni Exotics ni nak share cara-cara buat kek batik ..
Bahan2 yang diperlukan ..

1 Milo (pek kecik)
1 tin susu pekat
250 gram mentega
1 peket biskut marie
Satu Sudu Esen Vanilla

Cara2 nya ..

Pecah2 kan empat biskut tu dulu .. and letak dalam mangkuk ..
Panas kan kuali.. Masukkan Mentega, Susu(saya masukkan 1 tin sbb sye suke manis,klau tak suke manis blh masuk kn 1/2 tin), Milo (masukkan semua skali, pasti kan pek kecik), masukkan Esen Vanillaa satu sudu kecil (kalau x nak pun tak pe) .. Gaul kan semuanya, gaul,gaul,gaul,gaul,gaul,gaullllllll .. and masukkan biskut marie tadi .. Gaul lagi bagi rata .. Masukkan dalam mangkuk and masukkan dalam peti sejuk 4 jam mcm tu .. Good Luck .. sorry x dpt share gmbr sebab dah habis ... hehee
Kamsahamida ^^

Copyright © All Right Reserved by xxhyejixxing 2014-2015