Followers

Sunday, 15 June 2014

Cara buat Exo ID Card pakai photoscape




Hai ! hari ni Mai nak ajar cara buat id card exo pakai photoscape
Korang mesti download dulu
Kalau x tahu blh tengok  --> http://iza-zaty.blogspot.com/2012/03/cara-download-photoscape.html

Buka photoscape dan klik edit 


Next , tekan menu dan terus tekan new photo


Pastu bende ni akan muncul . Boleh ubah ikut suka hati 


Pastu jadi macam ni . Pastu klik kotak yang macam dalam gambar .


Dah klik , pastu buat lh mcm dlm pic tu .


Dah buat dan dh jadi ? Pastu tekan text tu . Faham ?


Dah klik , korang buat lah tajuk macam id card ke or etc


Dah buat tajuk id card tadi ? Sekarang sme jugak klik text adi dan buat macam dlm pic tu . Boleh tukar ikut suka hati .


Dah siap taip name dan sebagainya .? Sekarang klik image tu .
Korang boleh pilih kt dalam galery korang or cari dekat encik google .
Mai pakai pic png . Korang boleh pakai pic yang korang suka lh . Kalau pkai png lagi cantik .
Just search kat google macam ni "Exo Png" nanti keluar lah macam2 ..


Dan jadi macam ni lepas letak pic . Korang boleh letak kt mne2 je pic tu .
Korang boleh buat ikut kretiviti sendiri ..
Mai bagi contoh yang Mai pernah buat kt bwh ni

contoh --> 



Okay dh siap . Harap membantu dan good luck <3 ^O^


Copyright © All Right Reserved by xxhyejixxing 2014-2015